INFRAESTRUCTURA

accionesLa longitud de la línia Alcoi- Gandia- Port era de 53’355 *Kms, amb un desnivell de 530 metres entre les dues ciutats capçaleres del mateix. La superfície de terrens propietat del ferrocarril que es van ocupar per a la construcció del ferrocarril va ser de 94.725’17 m2. Les obres de la construcció del ferrocarril van durar al voltant de dos anys i van ser dirigides per la companyia anglesa “*Lucien *Ravel *and Company”, i *Mr. Philip P. *Ayres seria l’enginyer i director general de la mateixa.

En els seus inicis tenia una plantilla de seixanta treballadors entre mecànics, maquinistes, mossos, administratius, etc.. Els trens es desplaçaven per una via d’un metre d’ample sobre unes travesses de fusta de pi subjectades al sòl per grava de pedra viva amb sengles laterals. El comboi aconseguia una velocitat mitjana de 35 *Kms/h i depenent de la càrrega arribaria a circular a 20 *kms/h.

Segons el periòdic alcoià “La Unió Republicana” de 16 de novembre de 1895, la companyia disposava per a la realització dels seus serveis de 84 vagons descoberts per al transport de mineral, 15 vagons coberts per a mercaderies i correu, 2 vagons per al transport animal, 30 vagons americans de passatgers, dels quals 2 eren de primera classe, 4 de segona i la resta de tercera i 7 locomotores de vapor que arribaria al port *gandiense en el vapor “*Golfer”. Posteriorment s’adquiria una octava locomotora. Els cotxes de viatgers estil americà eren de fusta igual que els seients, mesuraven 14 metres i estava considerat moderns en la seua època amb una capacitat per a 40 persones

 

El trajecte es realitzava per valls, rius i muntanyes. Travessava 7 túnels, existia un vuitè però en la seua construcció es va esfondrar ocasionant la mort a dos operaris, també comptava amb 12 ponts, d’ells 6 metàl·lics.Salvava el riu Agres en el terme de Muro, i el riu *Serpis per diferents punts del traçat. A mig quilòmetre de Muro adreça Gandia hi havia un pont metàl·lic sobre el riu Agres que pesava 150.620 kg, tenia una longitud de 132’65 metres i se sostenia sobre dues columnes de pedra de 16’3 metres d’altura. En el muntatge del mateix es van utilitzar un total de 62.340 reblons i claus, el seu preu va ser de 300.000 *pts (1803 euros). Va ser considerada l’obra més important de la província en aquella època, ho van dissenyar els enginyers de la companyia “*Head-*Wrightson *and Cº *Ltd. *Stokton-*on-*tees”. En 1970 se subhastaria per 700.000 *pts (2100 euros) per a destinar-ho com a ferralla.