EL PONT DE FERRO DE MURO EN PERILL DE CAURE

Des de l’Associació del Tren Alcoi Gandia volem denunciar públicament l’estat que es troba el l’antic pont de ferro de Muro.

PROBLEMÀTICA
Des de el tancament de la línia el 15 d’abril de 1969 el pont va ser desmantellat la seua part metàl·lica deixant les dues pilastres i els dos extrems on descansava el ferro. El pas dels anys i la manca de manteniment del lloc ha fet que la natura vaja fent-se pas. Als extrems podem trobar dues solsides on en la part nord va desplaçant poc a poc el mur de pedres cap al riu i la part sud tenim altra de grans dimensions. La pilastra de la part nord es troba molt degradada, la seua cimentació ha sigut degradada pel riu Agres que davant les últimes tempestes del DANA de 2019 ha fet que la seua degradació siga molt més ràpida deixant la cimentació a la vista. A la part de dalt de la mateixa pilastra podem trobar un til·ler que ens les seues arrels a desplaçat una part de les pedres al riu. Aquest problema de les arrels el trobem també als extrems dels ponts on podem vorer com també va desplaçant les pedres del seu mur.

ACCIONS
Ens trobem en una situació que encara podem salvar aquest lloc emblemàtic del poble de Muro, Pensem que si alguns dels elements d’aquest paratge, a banda de ser una desgràcia pel tema de patrimoni, creguem que la proposta al projecte de refer altra vegada el pont de ferro dins del projecte de la via verda del Serpis per la qual es troba contemplat, potser l’excusa perfecta per a que no es puga portar-se a terme.
L’associació ja ha tingut un primers encontres amb partits polítics del poble, un amb la regidora de cultura Xelo Cascant del partit popular on vam visitar al mateix lloc l’estat que troba aquest monument i ens ha transmès la seua intenció de treballar conjuntament per tal d’evitar una desgràcia i altre amb el regidor de Compromís Vicent Molina on ens va transmetre també la seua intenció de salvar aquest patrimoni de tots els murers i mureres. L’associació també te intenció de tindre reunions amb els Consellers de Cultura Vicent Marzà i el Conseller de Infraestructures Arcadi España per tal de traslladar aquesta problemàtica i donar-li una solució el més aviat possible.
Cal anomenar que aquesta associació anteriorment va tramitar a aquest Ajuntament de Muro la intenció de declarar BRL (Bé de Relevància Local) aquesta infraestructura per tal de protegir-lo.

HISTÒRIA
A mig quilómetre de Muro, en direcció Gandia, existia sobre el riu d’Agres un pont de ferro que tenia una longitud de 132’65 metres, pesava 150.620 quilograms i el sostenien dues pilastres de pedra de 16’30 metres d’altura. En la construcció del mateix s’utilitzaren 62.340 reblons i claus. En aquell moment fou considerada l’obra més important de la província que s’encarregaren de construir i dirigir els enginyers de la companyia anglesa Head-Wrightson and Cº Ltd.- Stokton-on-tees per un import total de 300.000 ptes (1.800 euros). En 1970 es subhastaria per a ferrralla per 700.000 pessetes (2.100 euros).
Aquest pont és emblema dels murers i mureres, on els diumenges era habitual pujar a aquest pont a fer-se fotos.

Moltes gràcies per la vostra atenció

muro #trendelsanglesos #trenalcoigandia #pontdeferro #patrimoni #viaverdadelserpis